Products from

Féret Grégory

Cattle farmer, Rolleville
Grégory Féret
Grégory Féret started Féret Grégory in 2004. Their farm is located in Rolleville, Haute-Normandie.

Their farm

Installé en 2004 en société, je décide en 2008 de passer en exploitation individuelle. Avec ce nouvel élan, je mets en place deux nouvelles productions sur l’exploitation : les pommes de terre et un troupeau allaitant de race limousine.
J’ai choisi cette race pour ses critères d’élevage et ses qualités gustatives. Les animaux sont essentiellement nourris avec l’herbe des herbages de l’exploitation qui sont situées dans des zones de captage. De l’orge et des betteraves sont également distribuées pendant l’hiver.
Proche des consommateurs, la vente directe de viande de Veau et de Bœuf en sous vide a débuté en mai 2019.

Address
224 rue des châteaux d’eau
76133 Rolleville
2004
Established in
1.2
full-time employee

Féret Grégory's professions and practices

Livestock

100 animals

Limousine

Breeding methods

The livestock is born on my farm

I rear my animals in open air, I rear my animals inside

Diet

My animails have a diet based on grass or other fodder, My animals have a diet based on grain, I use of vitamins and dietary supplements for my animals

The food for my animals comes from a national supplier, The food for my animals is produced on my farm

I use GMO-free feed

Care of livestock

I treat in a preventative way during risk periods, I only treat the animals in case of illness

I use vaccinations on my animals, I use homeopathic care on my animals, I use an antibiotic-based care

Processing and secondary ingredients

My produce is used for other products by a third party

Other ingredients : not specified

My ingredients come from a national supplier

Handmade ingredients

Comments

La découpe de la viande est réalisée par TEBA. C’est une entreprise qui fait quasiment toute son activité du producteur au consommateur. Les saucisses sont faites avec des boyaux d’agneau.

This information has been declared by the Producer.