Products from

Safran de Cuges / la ferme du lézard vert

Spice producer, Cuges-les-Pins
Anne Jeanjean
Anne Jeanjean started Safran de Cuges / la ferme du lézard vert in 2011. Their farm is located in Cuges-les-Pins, Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Their farm

Safranière depuis 2011, je cultive et produit du safran en stigmates.
Désireuse de proposer un safran de qualité je cultive selon les exigences de la charte de l'association Safran Provence à laquelle j’adhère. La qualité est aussi reconnue par la norme ISO 3632.
L'exploitation est certifié en agriculture biologique et " haute valeur environnementale".
Nous cultivons aussi des pois chiches, des fèves, des plantes aromatiques et médicinales.

Address
col de l'ange
13780 Cuges-les-Pins
2011
Established in
1
full-time employee

Safran de Cuges / la ferme du lézard vert's professions and practices

Crops

10 species grown each year

Outdoor cultivation

Crop maintenance

Use of organic fertilisers (manure), use of fertilisers and organic plant protection materials, Integrated organic farming

Plants and seeds

My ingredients come from a local farmer, The seeds I used are produce in my own farm

Organic seeds, farmer seeds

Processing

I use honey in my other products

The other ingredients involved are : sucre, citron,sel,

Ingredients coming from a local grower, My ingredients come from a national supplier, My ingredients come from a non-EU supplier, My ingredients come from an EU supplier, All the other ingredients I use are produced by myself

Organic ingredients, local ingredients (less than 150 miles), products from a certified production source

Comments

Le sol est travaillé dans la mesure du possible en traction animale par colchique notre mule et comtesse, la jument. Les travaux trop dur sont réalisés par le tracteur. La ferme est labellisée bio et "haute valeur environnementale".

This information has been declared by the Producer.