Products from

Bergerie du Défens

Goat farmer, Garéoult
Vincent Hermier
Vincent Hermier started Bergerie du Défens in 2007. Their farm is located in Garéoult, Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Their farm

Elevage d'une centaine de chèvres du Rove conduites de façon pastorale dans la forêt du Défens à Garéoult.
Le troupeau mange en colline toute l'année.
les chèvres choisissent leur alimentation au fil des saisons.
La race rove et le pâturage en colline nous permet de produire un lait de qualité, transformé dans un petit laboratoire à côté de la bergerie.
Nous produisons du fromage lactique, des faisselles, de la tome et de la brousse de lait entier.
Nous avons reçu plusieurs médailles pour nos produits au concours "terres du var"(essentiellement en lactique crémeux et demi-secs).
Et nous faisons parti du collège culinaire de france en tant que "producteur artisan de qualité"

Address
chemin des clos
83136 Garéoult
2007
Established in
2
full-time employees

Bergerie du Défens's professions and practices

Livestock

150 animals

Rove

Breeding methods

The livestock is born on my farm

I rear my animals in open air

Diet

My animails have a diet based on grass or other fodder, My animals have a diet based on grain

The food for my animals comes from a local farmer

I use GMO-free feed

Care of livestock

I only treat the animals in case of illness

Type of treatment : not specified

Processing and secondary ingredients

I use my produce in my other products

The other ingredients involved are : sel

Origin of other ingredients : not specified

Features of the other ingredients : not specified

This information has been declared by the Producer.