Products from

Au pain de l'plaine

Baker, Laplaigne
Xavier Lecolier
Xavier Lecolier started Au pain de l'plaine in 1997. Their farm is located in Laplaigne, Région Wallonne.

Their farm

Pains cuits au feu de bois, spécialité de tartes à la crème et à la rhubarbe. Tous nos pains sont élaborés sans additifs et cuits au feu de bois dans notre four réfractaire traditionnel.
Nous travaillons au maximum avec les produits locaux et sommes toujours attentifs à la fraîcheur et la qualité de nos produits pour la satisfaction de nos clients.

Address
1 rue Gilles Savoie
7622 Laplaigne
1997
Established in
2
full-time employees

Au pain de l'plaine's professions and practices

Flours

It comes from a local farmer, My flour comes from an EU supplier

I use organic flours, I use special flour, I use conventional flour

Other ingredients

Other ingredients : not specified

My ingredients come from EU suppliers, My ingredients come from a local farmer

Local ingredients (less than 150 miles)

Fermentation

I use baker's yeast, I use a pre-fermentation process

Oven

I use a wood-fire oven

This information has been declared by the Producer.