Il y a plus de 20 ans que Philippe a repris l'exploitation familiale du Ségur, dans le Ségala Tarnais, pour y perpétuer l'élevage de ses vaches laitières. En 2006, Sylvie le rejoint et la fromagerie sort de terre avec l'idée de proposer des produits laitiers respectueux des recettes familiales. Amoureux de nos vaches, très attaché à notre terroir, c'est aujourd'hui Florian qui rejoint la ferme, apportant avec lui une conversion à l'agriculture biologique (lait labellisé en janvier 2018).
Si vous traversez le village du Ségur, n'hésitez pas à nous rendre une petite visite...
75 animals
Prim'holstein
The livestock is born on my farm
I rear my animals inside, I rear my animals in open air
My animails have a diet based on grass or other fodder, My animals have a diet based on grain
The food for my animals is produced on my farm, The food for my animals comes from a local farmer, The food for my animals comes from a national supplier
Guaranteed GMO-free : not specified
I only treat the animals in case of illness
I use homeopathic care on my animals, I use an antibiotic-based care
I use my produce in my other products
Other ingredients : not specified
My ingredients come from a national supplier, All the other ingredients I use are produced by myself
Handmade ingredients, Other ingredients are organic, Other ingredients are local (less than 150 miles)