Products from

FROMAGERIE DE TAKAMAKA

Goat farmer, Cheesemaker, Saint-Benoît
Paul Jean Francois
Paul Jean Francois started FROMAGERIE DE TAKAMAKA in 1984. Their farm is located in Saint-Benoît, La Réunion.

Their farm

En 1979, je reprend la propriété agricole de mon père à l'Abondance, dans les hauts de Saint-Benoît, une exploitation plantée exclusivement en cannes à sucre.
En 1984, je décide d'élever quelques cabris, pour la viande.
Les chevreaux ne consommant pas la totalité du lait produit pas les chèvres, je commence à fabriquer du fromage pour ma consommation personnelle.
Depuis ,je fabrique du fromage de chèvre avec le lait provenant de mon exploitation
Une véritable entreprise familiale se met en place et, en 2000, la fromagerie devient EURL.

Address
130 CHEMIN ABONDANCE
97470 Saint-Benoît
1984
Established in
4
full-time employees

FROMAGERIE DE TAKAMAKA's professions and practices

Livestock

30 animals

Alpins et saenen

Breeding methods

The livestock is born on my farm

I rear my animals inside

Diet

My animails have a diet based on grass or other fodder, My animals have a diet based on processed food (granules, flour, pellets)

The food for my animals is produced on my farm, The food for my animals comes from a national supplier

I use GMO-free feed

Care of livestock

I only treat the animals in case of illness

I use an antibiotic-based care

Processing and secondary ingredients

I use my produce in my other products

Other ingredients : not specified

Origin of other ingredients : not specified

Other ingredients are local (less than 150 miles)

This information has been declared by the Producer.