Products from

Les Escargots des Châteaux

Snail farmer, Villexanton
Hugues Leroux
Hugues Leroux started Les Escargots des Châteaux in 2018. Their farm is located in Villexanton, Centre.

Their farm

Après une année d'essai, je me lance seul, à 23 ans, dans l'élevage et la transformation d'escargots Gros-Gris. J'élève 300 000 escargots que je transforme par la suite en diverses recettes apéritives afin de vous faire consommer autretrement et tout au long de l'année un produit typiquement français. En croquilles (gaufrettes en forme de coquilles), en samosas, façon préfou ou en tartinade, faites-vous plaisir en surprenant vos convives lors de vos apéros. Consommez local, c'est bon pour le moral !

Address
7 rue de la vove
41500 Villexanton
2018
Established in
1
full-time employee

Les Escargots des Châteaux's professions and practices

Livestock

Number of animals reared : not specified

Gros-Gris

Breeding methods

The livestock is not born on my farm

I rear my animals in open air

Diet

My animals have a diet based on processed food (granules, flour, pellets)

The food for my animals comes from a national supplier

I use GMO-free feed

Care of livestock

Frequency of treatment of livestock : not specified

Type of treatment : not specified

Processing and secondary ingredients

I use my produce in my other products

The other ingredients involved are : beurre, persil, ail, échalote, sel, poivre, muscade

My ingredients come from a national supplier, Other ingredients come from a local farmer

Other ingredients are local (less than 150 miles), handmade ingredients

This information has been declared by the Producer.