Products from

Le coeur des champs

Cereal farmer, Vaucelles
Charlotte Gardon
Charlotte Gardon started Le coeur des champs in 2016. Their farm is located in Vaucelles, Basse-Normandie.

Their farm

Le Cœur des Champs, est un GIE (Groupement d’Intérêt Économique) regroupant 2 exploitations du Calvados,
la première située près de Villers-Bocage, la seconde près de Bayeux.
Les exploitations sont en agriculture de conservation des sols depuis plusieurs années. La conversion à l’Agriculture Biologique est effective depuis mai 2021.

Nous proposons actuellement des légumes secs : lentilles vertes, lentilles beluga, pois chiche, lin brun, quinoa et chia.
Ils sont disponibles sous 3 conditionnements : 500 g, 5 kg et 25 kg.

Address
1 avenue de la drôme
14400 Vaucelles
2016
Established in
2
full-time employees

Le coeur des champs's professions and practices

Crops

6 species grown each year

Outdoor cultivation

Crop maintenance

Respect of biodynamic guidelines, Integrated organic farming, use of fertilisers and organic plant protection materials

Plants and seeds

The seeds I used are produce in my own farm

Organic seeds

Processing

Production done on another producer's premises

Other ingredients : not specified

All the other ingredients I use are produced by myself

Features of the other ingredients : not specified

Comments

Les légumes secs sont simplement triées. Nous allons prochainement proposer des huiles de caméline et colza qui sont pressés avec un presse partagée.

This information has been declared by the Producer.