Eleveurs de vaches laitières depuis 3 Générations, en 2015, nous avons décider de mettre en place un atelier de transformation lors de l'installation de notre fille Cécile. Nous avons une cinquantaine de vaches Holsteins (avec, en nouveauté depuis 2019, des croisées Jersaises). Elles pâturent d'avril à novembre selon le temps.
L'atelier de transformation est fromagère avec des produits frais (Fromage blanc, Riz au lait, Pâtes à tartiner) et 3 sortes de fromages (Bleu de Fontloube, Tomme Neuvicoise spéciale Raclette et le p'tit Mej (fromage mi-vache, mi chèvre)
50 animals
Holsteins
The livestock is born on my farm
I rear my animals in open air, I rear my animals inside
My animals have a diet based on processed food (granules, flour, pellets), My animails have a diet based on grass or other fodder, My animals have a diet based on grain, I use of vitamins and dietary supplements for my animals
The food for my animals is produced on my farm, The food for my animals comes from a national supplier
I use feed with GMO ingredients
I treat in a preventative way during risk periods
I use homeopathic care on my animals, I use essential oils on my animals, I use an antibiotic-based care
I use my produce in my other products
Other ingredients : not specified
My ingredients come from a national supplier
Features of the other ingredients : not specified