Products from

L'ami du Levain

Baker, Messigny-et-Vantoux
Pierre-olivier Michiels
Pierre-olivier Michiels started L'ami du Levain in 2021. Their farm is located in Messigny-et-Vantoux, Bourgogne.

Their farm

Le pain que je produis est de fabrication artisanale, le plus naturel possible et cuit au four à bois. Il est en partie pétri à la main.

Le ferment utilisé est le levain naturel. La fermentation longue (5 à 6 heures) permet un développement optimal des arômes et améliore la conservation du pain.

Les farines utilisées sont biologiques et proviennent de la ferme d'Alain Ronot à Chazeuil (21), la ferme Belot à Fraignot et Vesvrotte (21) et la ferme d'Eric Nuttinck à Oigny (21) .

Address
14 RUE DU CHATEAU
21380 Messigny-et-Vantoux
2021
Established in
1
full-time employee

L'ami du Levain's professions and practices

Flours

It comes from a local farmer

I use organic flours

Other ingredients

The other ingredients used are : Graines de Lin, Tournesol, courges, pavot

My ingredients come from a national supplier

Organic ingredients

Fermentation

I use natural yeast

Oven

I use a wood-fire oven

This information has been declared by the Producer.